vrijdag 20 oktober 2017

PATSERPAS


Ons vaste oppashondje arriveert klokslag 12 uur aan de voordeur. Pop en het jonge gastje koetsen rechtstreeks door de gang naar buiten. Niks opwarmertje. Tedje en zij liggen meteen in de meest aparte verstrengelingen. Het zijn telkens korte stoeisessies, waarin 'erop' of 'eronder' gelijk opgaan en waarna de vachten worden uitgeschud. 


Tedje heeft een zwart snoetje met kooltjes dat je niets kunt weigeren. De slimmerd maakt er nu al uitgekookt gebruik van. Hij ment de uitgelaten sjezende Pop als een manegepaard. Pop blaft 'pak me dan, als je kan', maar hij blijft in het midden staan, of neemt de afkortingen, terwijl Pop rondjes racet en veel eerder uitgeteld is dan hij.Pop verstopt zich telkens tussen het prairiegras, in de tunnel of achter de ton. Tedje vindt haar daar. Ze dagen uit middels spelbogen of naar elkaar toe sluipen. Het is dat we telkens een verplichte pauze inlassen, omdat Tedje nog zo jong is, anders bleef hij bezig. By the way: Mr. Right heeft zich voor zijn eigen bitch een bijbehorend slungelig loopje toegeĆ«igend: de zogenaamde patserpas. 


Pop is loops en houdt jongens het liefst op afstand.s. Ondanks dat Tedje nog een pup is, is samen spelen helaas tijdelijk taboe.


Je bent meer dan welkom op mijn website    

www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak

 You're more than welcome on my website where lots of dog stuff's going on.