donderdag 13 januari 2022

JE PUP PAMPEREN

Je pup pamperen. De een zweert erbij, de ander meent als drilsergeant op zijn strepen te moeten staan, terwijl de dominantietheorie allang onderuit geschoffeld is. Ertussenin heb je de onzekere zwalkende beginners. 

Als eigenaar speel je niet de baas over je hond, maar ben je de (bege)leider die jullie samen door alle stadia van het leven loodst met een naturel overwicht. Wees liefdevol, begripvol (aandacht voor de behoeften van je hond), rechtvaardig en duidelijk. Zorg voor structuur en geef grenzen aan. De roedelleider bij wolven is geen dominante druktemaker. Hij is degene die de leiding heeft door een rustige uitstraling en een naturel overwicht. Respect krijg je niet cadeau, dat verdien je door je manier van doen. Kijk maar eens hoe een liefdevolle stabiele moederhond met haar pups omgaat. Je hoeft niet bazig te doen, je kunt ook op een plezierige manier van elkaar leren. 

Vanaf dag één voelt je pup zich hartverwarmend welkom. Gun je pup de tijd en ruimte om te wennen aan de wereld om heen. Er bestaat ook zoiets als oversocialiseren. IJkmaat: Je hond is happy, jij bent happy. Jullie hebben elkaars aandacht. Complimenten. Je doet het goed!