zaterdag 3 juni 2023

ADVENTURE ZOO


Veel jonge stelletjes in stadspark. Ik zie smart shorts en vrolijke zomerprintjes afgetopt met ruches die we in de vorige eeuw flange noemden. De nu al op de blote huid brandende zonnestralen bevestigen de summer vibes. Pop heeft zojuist haar eerste konijn gespot. Voor haar is het park een adventure zoo. Niks gekooide dieren, maar vrij rondhuppelend kleinwild. Waarom zij dan aan de lijn moet?


Het konijn van haar begeerte vlucht onder een eik waar hij/zij een souterrain bewoont met twee in- of uitgangen op de parterre. Wat zou Pop daar graag een kijkje willen nemen.


Pop begrijpt dat we bovengronds wachten tot we een ons wegen. Er blijkt een geheime vluchtweg te zijn en Pop ziet het konijn rechts van ons de taxushaag in sprinten. Pop sleurt me ernaartoe. Ze kriskrast door de haag waar de lange lijn haar al rap gevangen houdt. Ik vlecht de lijn terug, maar de gefocuste Pop blijft aan de kant van de eik turend zitten. De baas van twee bordercollies biedt aan om Pop vast te houden, zodat ik om kan lopen zonder haar los te laten. Ons eerste avontuur voor vandaag zit erop.


We bezoeken ALLE burchten, zodat Pops opwinding kan zakken. Een diepe zucht geeft aan wanneer ze uitgerust is. We mogen naar huis.

Je bent van harte welkom op