vrijdag 15 september 2023

NIEUWE TACTIEK

 duiven in stadscentrum

Een onverschrokken of misschien wel roekeloze ranke duif daagt Pop opzettelijk uit. Hebben zijn soortgenoten hem/haar verteld over Pops stadse duivensluip-acties en wil hij de held uithangen? 

duiven

Zelden was een duif zo opzettelijk dichtbij. Pop bedenkt terstond een nieuwe tactiek: duivensluipen 2.0: ze vraagt slim hulp aan het publiek.

duiven pop

De duif en Pop lijken de tijd te hebben om het spel te blijven rekken. Het wordt met recht een interactief tijdverdrijf, ik zie, straat in straat uit, het halve stadscentrum aan me voorbijgaan.

nieuwe tactiek

De duif en Pop trekken weer veel bekijks en daar maakt Pop handig gebruikt van als het spelletje in een impasse dreigt te geraken en zij moe en/of verveeld is. Pop vraagt met haar ogen en door haar snoezige kopje schuin te houden het 'publiek' om deel te nemen. Een van de jeugdige toeschouwers zwaait zijn jas naar de duif die omhoog fladdert. Pop maakt het voor de duif duidelijk dat het nu genoeg is, door er symbolisch naar te springen. Gejuich, waardoor ik net een seconde te laat met de camera.