vrijdag 10 mei 2013

COPYCAT


Voor mei brandt de zon al behoorlijk. Een pril konijnenkind haalt Noorse Buhund Skip van achteren in. Het rent het bultvormige landschap omhoog en verschuilt zich achter de omheining onder de groene zoden. 


Onmiddellijk wordt Skip door konijnenkoorts bevangen. Stevig draad houdt hem tegen. Welverdraaid! Skip draait zijn clichématig riedeltje af wat NOOIT werkt: Hé hoi, konijntje. What’s up? Het konijn dat veilig zit, houdt zich redelijkerwijs koest.


Skip probeert zich door de omheining te wurmen. Na één tevergeefse poging houdt hij het voor gezien. Veel te warm om je in te spannen. Hij draait zijn kop in mijn richting, maar kijkt dwars door me heen; alsof hij prakkiseert. De oplossing die hij bedenkt, heeft hij afgekeken van vriend en vijand: de kat. Want: waarom je eigen zo druk maken als de afwachtende kattenmanier evengoed resultaat genereert.


De copycat neemt een laconieke pose in voor het gat waar het konijn buiten beeld verdween (de van voorpret rechtopstaande kronkelende kattenstaart ontbreekt). Zijn geduldige blik verraadt dat híj alle tijd van de wereld heeft: ooit zal de babybunny zijn schuilplaats moeten verlaten. Mij rest niets anders dan naast hem plaats te nemen en wachten, wat ik met zo'n weertje overigens graag doe.

www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak