zondag 8 mei 2016

LUUDLAND

De temperatuur is opgelopen tot 28 plus. Ik dacht dat de honden wel op apegapen zouden liggen, niets is minder waar. Onder een verkoelende bries en seventies sentiment voor de oortjes maakt Pop kennis met de vierjarige Ot, en Kwik, Fly, Fellow (Flo), Naughty, Kess. 

De zelfstandigheid van de noordse rassen hond die mij zo aantrekt, kan er onder andere toe leiden dat Pop de wijde wereld intrekt. Zonder vragen meldt ze zich na elke ontdekkingstocht en na de vele spielereitjes. Top!

Het is nergens beter toeven dan bij de padre de familia in Belfeld am See met een bijeengeraapt roedel honden, hun baasjes, drie ontsnapte kippen, en een droomjongetje op een dolfijn in de zwemvijver.

Moederkloek Payka altijd in Pops buurt en grote beschermende zus Zazzi samen met Pop op het witte doek dat zij aanziet voor sneeuw.

Een lommerrijk plekje met Moeder de Gans Payka onopvallend in haar nabijheid.

Onder het loof van de perenbomen blij met een leeg chipitozakje.


De schaduw opzoeken naast de kippenbarbecue.
Ons sneeuwvosje en de Magnificant 7 hebben NIET gebedeld.


Voor onze gemoedsrust krijgt Pop de gps zender van Zazzi aan de halsband.  Ze duikelt per ongeluk in de zwemvijver die ze aanziet voor een ijspiste. Kan gebeuren; ze klimt er eigenhondig uit en rolt zich droog in het gras.
Haar babyvachtje is nog net zo zijdezacht als voorheen. Oef!www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak