zondag 19 augustus 2012

LUNDE TREFFEN 2012


Meer dan 50 (inter)nationale Noorse Lundehunden bezochten het gezellige Lundehund Treffen, jaarlijks perfect georganiseerd door Gertie en Eric van Gasteren. Van de partij waren ook een aantal Chihuahua’s, een Jack Russell en Skip de Noorse Buhund.

Op het omheinde Sevenumse landgoed konden de honden heerlijk los. Het was me vorig jaar al opgevallen: het favoriete spelletje van Lundies is rangeren: als treinstelletjes achter elkaar koppelen. Regelmatig werden er hondjes ‘gedipt’ in het zwembad om af te koelen. Vanwege de tropische warmte én door de concurrentie raakten sommige Lundies wat oververhit. Ook Skip gooide ik er enkele malen in ter verfrissing: zwemmen naast twee meisjes op een krokodil mag gerust een uitdaging worden genoemd. Wel aan de lijn om hem makkelijker uit het water te vissen.


Toen het busje van de Keurslager arriveerde, waren de Lundies er als de klippen bij. De baas van Skip werd gevraagd als assistent Grillmeister. Daar had Skip wel oren naar. Als Wim bijna-baas over het vlees werd, dan was dat voor hem uitermate gunstig. Skip werd sowieso vertroeteld door iedereen; wat wij erg lief vinden. Er werd veel voetjegevrijd met hem, gevraagd naar zijn doldwaze capriolen (bekend van Scandia) en hij kreeg van iedereen wat lekkers toegestopt. Geen wonder dat hij bij ons vertrek smeekte om daar te mogen blijven.

O ja, eerst nog eventjes langs de diverse pop-up winkeltjes van o.a. de artistieke dochter des huizes met originele hebbedingetjes en Scandia Noodfonds. Van alles leuks ingeslagen. Zoals een enig koekjestrommeltje waar ook een foto van Skip op prijkt. Inpakken en wegwezen!

Voor meer informatie over de leuke Lundehund: www.lundehund.nl

www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak
mydogskipdoesthetrick.blogspot.com- playful dog entertrainment