zondag 18 november 2012

HONDENNAAM REU


Maanden van voorbereiding. Welke hondenras zullen ze nemen? Wordt het weer een Labrador of een handzamer formaat; ze worden immers een dagje ouder. En met welke fokker gaan ze in zee? En opteren ze voor een pup of een volwassen herplaatsing? Na lang wikken en wegen is de voor de handliggende keuze: een zwarte Labradorpup. Niets wordt aan het toeval overgelaten. De ongeboren pup schrijven ze alvast bij hun favoriete hondenschool en ook het oppasadres is geregeld. Aan werkelijk alles wordt gedacht. Nu het leukste en moeilijkste: het verzinnen van een passende naam.
Zouden ze hem heel stereotiep vernoemen naar zijn voorganger of een nieuwe (extravagante) naam bedenken? Iedereen in hun omgeving werd gevraagd een originele naam te opperen, het internet werd afgestruind en namenboekjes werden uitgepluisd. Geen moeite was ze teveel om de ultieme naam te vinden.
De pup arriveert en het grote genieten kan beginnen. Tijdens een blokje om ontmoeten we de trotse eigenaar van een allerschattigst Dropje, stoere Labby, knap Kooltje, klassiek Moriaantje, of zwarte Pietje? Ik barst van nieuwsgierigheid als ik lollig vraag: ‘En, hoe heet de kleine roetmop?’ ‘We hebben hem Sam genoemd,’ klinkt het verliefd. Sam! Van alle denkbare namen, hebben ze de populairste reuennaam van onze wijk uitgekozen. Handig! 
www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak