vrijdag 7 maart 2014

BOYCOT CRUFTS


De overbekende onderbeet bij hondjes uit buitenlandse broodfok.

Om nog even terug te komen op de blog van gisteren 5 maart. Elian Hattinga van ’t Sant deed in Hondenmanieren uitgebreid verslag over het symposium ‘verwantschap’ door de Raad van Beheer die een nieuwe weg is ingeslagen. Het bevat een verklarende alinea over Crufts waarvan hier akte.

… In 2009 werd de kynologie en ook de Raad van Beheer wakker geschud door de BBC-documentaire Pedigree Dogs exposed. Hierin werden met afschuwelijke beelden de uitwassen van de rasfokkerij getoond… De wereld reageerde geschokt. De BBC besloot ’s werelds beroemdste hondenshow, de Crufts, niet meer op televisie uit te zenden, en er kwam in de media een stroom aan negatieve publiciteit over de rashondenfokkerij op gang. De problemen die door de BBC aan de kaak werden gesteld zijn het gevolg van twee enigszins los van elkaar staande processen: een toename aan erfelijke ziektes door een snelle toename van inteelt binnen de rassen en veranderingen in morfologie van de hond om deze ‘perfect’ aan de rasstandaard te laten voldoen…

Terwijl de rashondenfokkerij rigoureus schoon schip maakt en hard werkt aan gezonde rashonden, worden aspirant kopers die door alle commotie nu van mening zijn dat kruisingen gezonder zijn, in de armen gedreven van broodfokkers. Broodfokkers die suggereren dat hun pups in huiselijk kring of op de boerderij zijn geboren, terwijl hun pups op bestelling geïmporteerd uit genadeloze op geld beluste puppyfarms (bekend staat het voormalige Oostblok) die handig op deze vraag inspelen. Dat was nou net niet de bedoeling, want nu ontstaat er een nog veel erger probleem. Honden die en in slechte omstandigheden geboren worden en uit veelvuldig misbruikte fokteven.
Laat je goed voorlichten voordat je, waar dan ook, een hond aanschaft!

Lees daarom onderstaande link:
http://www.catanddogspiration.com/dogspiration/dog-world-dogspiration-36-waar-komen-de-nieuwe-honden-vandaan/

 www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak