zondag 9 april 2017

AGILITY CANAHONDENSPORT

De tips en trucs van Dirk doornemen. Foto: Miriam Wolters

We boffen met zo'n gezellig klasje onder de bezielende leiding van trainer Dirk voor wie behendigheid een tweede natuur is. De Cana cursisten gaan super ontspannen met elkaar en met de honden om. En niks afgunst. Elke hond heeft zijn eigen specialiteit. Alleen: volgen we nou behendigheidslessen of zitten we op de circusschool? 


Hooggeëerd publiek!


Puck   Foto: Miriam Wolters

Zwarte Mops Puck heeft de lachers op zijn hand eh poot. Net als Manuela heeft hij een groot gevoel voor humor. Hij hangt de rollebollende clown uit die zijn vrouwtje 'alles' voor laat doen. Dat wordt na afloop van de cursus een gedeeld certificaat, of op zijn minst ieder een medaille. 

Gio   Foto: Josje Pieko

Poedels horen bij het circus. Harlekijn Gio heeft daar zo zijn eigen mening over. Hij drijft zijn baasjes Miriam en Jan tot wanhoop. Tergend langzaam overweegt hij welke act het beste bij hem past. We gokken dressuur, vanwege de voorgehouden snoepjes, piepspeeltjes, en 'wortel aan de 'zweep'.

Guus  Foto: Robert Verberkt

Toller Guus, betrouwbare en volgzame kameraad van Robert is excellent in gehoorzaamheid. Hem tekenen we in voor spreekstalmeester, omdat hij zo standvastig 'blijf' kan. 

Bobby   Foto: Miriam Wolters

Border Collie Bobby gaat, zeker weten, voor de trapeze; bij het razendsnel nemen van de hindernissen vliegt hij Kim menigmaal voorbij. Doet hij een gooi naar de toekomstige hoofdact?

geen foto beschikbaar van Lieke en Medusa


Lieke tekent met Tervuerense Herder Medusa voor de leeuwentemmer act, want daar mag niets fout gaan. Vanwege de blonde manen, de focus op het speeltje en de gedreven dompteur

Nola   Foto: Miriam Wolters

Nola wil soms te snel, waardoor Jolanda verstrikt raakt in de riem. Maar de Toller en zijn begeleidster vormen een prima team met oog voor elkaar. Dat wordt een duo-act jongleren onder de naam: Sister act!

Tiamo aangemoedigd door Petra en Dirk   Foto: Jos Pieko

Tiamo is een goedmoedige tijger en vrolijke gast die de hindernissen een makkie vindt. Zijn baasjes mochten vanmorgen uitslapen - hij kan best een les missen. Met hem als evenwichtige uitsmijter mag de circusdirectie zich in de handjes knijpen.

Paaltjes Pop en Cela   Foto: Miriam Wolters

Pop twijfelt tussen goochelaar en schoonmaker. Heus, ze let echt op tijdens de les, ook al meent iedereen dat ze loert naar het naburige veld. Ze neemt de hindernissen met als beloning een run naar vriendinnen Payka, Zazzi, Kwik en Fly die achter de poort op haar wachten. Het wordt dus of de grote verdwijntruc, of gauw de piste opruimen na de voorstelling om nog eerder achter de coulissen te verzwinden.

Bezoek mijn vernieuwde website     Visit my restyled website:

www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak
lots of dog stuff's going on there