zaterdag 27 juni 2020

RATSHet is tropisch en Pop zoekt zelf de rivier op. Ze baadt de pootjes bij het kiezelstrandje vlakbij de pont. We gooien wat stokjes en ter afwisseling handjes vol kiezeltjes. Het opspattende water vindt ze leuk. Geritsel in de grote graspollen. Pop verlegt direct haar aandacht, vliegt erop en erin. Tjap. Ze staat met een joekel van een rat in haar bek die ze met een ferme beet kraakt. Er komt geen bloed aan te pas - gelukkig maar, want zo is de kans op ziektekiemen kleiner. Het baasje roept 'Los!', en Pop legt de rat acuut neer. De recreanten zijn opgelucht. Ratten zijn plaagdieren, toch is het een mooi beestje om te zien. De bruinkleurige rat is overigens waarschijnlijk een zware rat, de rattus rattus. Want ook zwarte ratten kunnen in het wild bruin zijn.

Pop is paddling in the riverwater and playing with some thicks. Than we hear rustle in the tussock. Pop moves her attention towards the grasses and jumps in. A direct hit. Rats! She caught a rat.


Thuis hebben we het er nog over hoe spannend het was. Achter mijn bureau gezeten komt Pop een tijdje later met haar rat aanzetten.

Home again we talk about the exciment. After a little while she brings her toy rat. Remarkable!