zaterdag 30 september 2023

BUIENRADER

neerslag

Het was min of meer onze eigen schuld. Buienradar gaf exact de strook aan die van de kust richting Duitsland overtrok. We gingen iets eerder van huis dan aangegeven, omdat er 'lichte neerslag' stond. Bij de eerste bocht regent het al dat het dretst*. W., zonder jas, haalt de nooit gebruikte knalblauwe plu uit de kattenbak.

Bij de tweede bocht krijgen we al een vernietigende blik van Pop. We gaan niet terug. We zoeken paadjes uit waar de boomkronen een bladerdak vormen. Na een onoverkomelijk open stuk gaat Pop onder een eik schuilen. Een statement, zoiets heeft ze nog nooit gedaan. Het regent harder en harder. 

Vanmorgen viel de halfjaarlijkse douchebeurt haar al ten deel die ze met kloppend hart gelaten onderging. Die tropische regendouche tijdens de middagwandeling was de druppel. Ik ga in squathouding boven haar hangen om de ergste slagen op te vangen.

hondenweer

De bui bij 23 graden gaat 20 minuten duren. Ogenschijnlijk is ze er stoïcijns onder, echter haar likje bevestigt dat ze mijn geste waardeert. Als het iets zachter gaat regenen willen wij doorlopen. Pop wacht tot het helemaal droog is. De dikke druppels die van bladeren en takken veroorzaken diepe zuchten bij haar.

hondenweer

Het is droog. Pop verdwijnt bij een bospaadje in het struikgewas. Likkebaardend komt ze te voorschijn. Tijdens het voor ons verbergen van ? stapt ze gewoon door de plassen, terwijl ze dat anders nooit zou doen. Het is goed meisje, je hebt het ook zwaar gehad vandaag.

*dretsen is spatten