donderdag 26 september 2024

POP OP DE DANSVLOER

 hommels

reconstructie

Pop heeft een gevaarlijke hobby die we haar niet afgeleerd krijgen, omdat de beloning zoet is. Ze voert spectaculaire dansbewegingen en moves uit om hommels te vangen. Een beetje zoals de hommelhoningdans die ze doen wanneer ze een voedselbron ontdekken. We kunnen stellen dat Pop verslaafd is aan stuifmeel. 

Ze vangt de insecten niet om te doden, maar om ervan te snoepen. Behoedzaam pakt ze de hommel tussen haar voortanden, laat ze los in het gras. Lief likt ze over hun gestreepte truitje en pootjes waar soms dikke gele bollen stuifmeel aangeplakt zitten. Hommels laten het meestal gelaten toe: zouden ze het als een heerlijke massage ervaren? Zijn ze gewoon te beduusd of te zwaar om weg te vliegen? We zullen het nooit weten. Het gros vliegt nadien bevrijdt van de gele bagage weg. 

Wanneer Pop klaar is en haar lippen aflikt, duim ik altijd dat het is uit 'lekkerigheid' en niet omdat ze gestoken is. Het is wonder dat dit al jaren goedgaat. We blijven haar waarschuwen, want een steek kan zeer ernstige (en dure) gevolgen hebben!

Je bent van harte welkom op