woensdag 20 december 2023

RABBIT CHASE

 dorst lessen

Bekend bosterrein waar Pop altijd 10 meter voorop loopt. Ineens, in een land waar konijnen bijna zijn uitgestorven, zet Pop al yippend de achtervolging in. We herkennen twee in de bosrand verdwijnende witte bipsjes. Gelukkig draagt Pop een gps tracker en kunnen we haar live volgen. Ze blijft in beweging wat betekent dat het konijn aan de winnende hand is. Dan hol geblaf. We rennen naar het roepende geluid. Pop zit gevangen in de hoog omheinde tuin van de enige woning in het bos. 

Het konijn moet ergens een ondergraving gebruiken die Pop blindelings volgt. Op het hek hangt een waarschuwingsbord: pas op! waakhond. O jee. De waakhond blijkt zo vroeg in de morgen nog binnenshuis te bivakkeren. Een hele zorg minder, want je weet niet hoe de waakhond zal reageren op eigen terrein. Hoe krijgen we Pop aan de veilige kant? Gewoon de poort die niet op slot zit, openen. Pop is heel opgewonden en blij. Ik doe ook blij tegen haar. Wel mag ze even aan de riem om tot rust te komen. Bij het meertje aangekomen, mag ze gaan drinken. 


De golven hebben een schuimrand gecreƫerd. Pop aarzelt met opgeheven linkerpoot of het water wel te drinken is. Ze zakt weg in de modder en de rottende bladeren die de wind daarnaartoe heeft geblazen. Pop vertrouwt het niet en ze drinkt verderop in een regenpoel.