zondag 22 maart 2015

BIJ DE KONIJNEN AF


uit de oude doos: Noorse Buhund prequel dogtales 24
Skip snort graag achter konijnen aan. Ondanks dat hij pijlsnel is, zijn ze hem steeds te slim af. Konijnen hebben namelijk een uitgekiende strategie bedacht. Ze blijven dicht bij hun hol om hier in geval van nood meteen in te verdwijnen.
Op een zonovergoten middag waren we bij vrienden uitgenodigd voor een High Tea. De rondhuppelende tamme konijnen werden voor de zekerheid in hun nachthok gezet en Skip dacht zijn kans schoon te zien: konijnen gevangen achter draad, daar moet toch eenvoudig aan te komen zijn. Hoe lang hij die middag gefascineerd op twee pootjes heeft staan kijken, hebben we niet getimed, maar hij moet gedacht hebben: de aanhouder wint.


Deze tamme Stampertjes zijn echter honden gewend en blijven er dus vrij stoïcijns onder. Om Skip te jennen, sprongen ze wat rond en aten hooi en bix. Daarna verdwenen ze in het binnenhok voor hun siësta. Skip snapte niet waar de wipstaartjes zich verborgen. Hij ging steeds het hoekje om, omdat hij dacht dat ze zich aan de achterkant van het hok schuilhielden. Daar was uiteraard alleen de houten achterwand te zien. Hij kreeg er letterlijk het heen en weer van.

Om Skip een beetje rust te gunnen, legde de eigenaresse van Nijntje en kompanen wat geroosterd brood in de ren. Weer in het zicht, plantte hij zijn elleboog vol ongeduld op de rand van het rooster. Eindelijk komt er schot in moet Skip gedacht hebben. De toast lag klaar om geserveerd te worden. Nu het beleg nog en dan kan het grote smikkelen beginnen.


Gespannen volgde Skip de verrichtingen. Hela, zo was het plan niet! De konijnen aten het brood op, terwijl het toch duidelijk zijn bedoeling was dat het konijn óp brood ging? Het duurde hem allemaal veel te lang. Wanneer mocht hij nu eens toetasten? Opeens zagen we dat hij zijn voorpoot zover mogelijk tussen de tralies door probeerde te strekken. De doorbijter bleef net zo lang schuiven tot hij warempel beet had. Gretig hapte Skip in … een droge snee brood. Hola, waar is de verse vleeswaar? De triomfantelijke blik maakte plaats voor een sip snuitje. Voor al die gedane moeite had hij zeker een dikbelegde sandwich verdiend. Het is bij de konijnen af!