donderdag 27 juni 2024

JUNGLETOCHT

 tropisch

Hallo hittegolf, waar kunnen we de hond nog uitlaten? De aanhoudende regen noopte gemeenten en 'landschapsbeheerders' snoeien en maaien achterwege te laten. Het hete asfalt en beton branden de voetzolen en zonder briesje gaat je hond in de bebouwde kom zomaar smelten. Al die factoren zijn ook nog eens teken en muggen goedgezind. Door de smalle met bramenlianen overwoekerde paadjes kun je je alleen met een kapmes een weg banen. Om de brandende zon geen kans te geven, kunnen we niet anders dan kiezen voor een brede-paden-schaduwroute in de dichtstbijzijnde jungle; de wilde dieren op de koop toenemend. 

kluifje

Fris uit de auto gaat Pop vol goede moed met een best aardig tempo erin. De omgeving is vakantieachtig. Stilstaan is er echter niet bij. Zo gauw je stilstaat, wordt je geattaqueerd door muggen. Baasjes benen en Pops lieve koppie zijn bij bloedzuigers favoriet. De route halveren we sowieso.

kluifje

Op de terugweg nemen we het pad naar beneden, dat voelt als trapondersteuning en de wind in de rug. Want Pops dikke berenbontjas werkt isolerend, maar voelt ook als wij tijdens hitte een jas aan zouden trekken (probeer het maar eens). Bij de laatste bocht brengt de wateroverloop verkoeling.

jungletocht

Bijna bij de auto