woensdag 26 november 2014

ZWARTE WEDUWE


Een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de rebellenbrigade. Skips grote held Bagno de Podenco is naar de eeuwige jachtvelden vertrokken. Zijn baas en beste vriend Harm, van wie hij hond én Podenco mocht zijn, moet nu verder zonder hem. Zijn harige Spaanse Spider blijft achter als zwarte weduwe. Na Bagno’s heengaan zoekt ze troost bij Harm die ze meteen claimt: nu ben jij alleen van mij. Bagno’s levenslust, jachtpassie, snelheid en lef waren een groot voorbeeld voor de rebellenbende. De indrukwekkende atleet zette de boel op stelten en schaafde Skip, Cruzer en Byker bij. 

Een hommage aan Bagno die jarenlang als zeer gewaardeerd freelancer deel uitmaakte van de rebellenfamilie. Bagno die vooruitsnelde om zich bij de rebellen (die hij al van ver hoorde rinkelen en keffen) te voegen. Bagno die zich naadloos plooide tijdens de konijnenjacht. Bagno die het voortouw nam en zich over Cruzer ontfermde, wanneer hij zag dat Skip moest uithijgen. Bagno die over hoge struiken zweefde alsof het graspollen waren. De soevereine Bagno die uit vrije wil zijn baas op de voet volgde; de keren dat hij bleef treuzelen bij de rebellen zijn te verwaarlozen. Bagno die respect afdwong bij de meest gevaarlijke bullebakken. De afstandelijke Bagno die door het verstrijken van de levensjaren ons zijn vertrouwen schonk. Bagno die elk willekeurig veld of bosvak in no time aflegde. Bagno die klapkakend koekjes kwam halen.

Bye Bye Bagno, het hondenbos zal nooit meer hetzelfde klinken zonder jou. We zullen het nog vaak over je hebben en missen je nu al.
Spider en Bagno