donderdag 29 augustus 2013

OUTBACK WRANGLER


Vluchten kan niet meer.

Honden krijgen meer mee dan je denkt. Dat merkte ik op een snikhete dag toen Skip en ik min of meer verplicht binnen op de bank zaten. We keken bij gebrek aan beter samen naar Outback Wrangler op National Geographic waarin de Australische natuurbeschermer Matt Wright dieren verplaatst die overlast veroorzaken.

Tijdens een kangoeroeplaag waar helikopters met mitrailleurs werden ingezet om kangoeroes (die hij Skippies noemt) af te slachten, zag Matt het licht: kangatarianisme dat van de nood een deugd maakt. Kangatariƫrs eten alleen scharrelskippyvlees dat bovendien eiwitrijk en vetarm is. 'Wilde' kangoeroes hebben geen veevoer nodig en kosten daarom geen water en energie voor landbouw. Bijkomend voordeel is dat ze niet zo winderig zijn als rundvee en varkens waardoor er minder uitstoot van methaangassen is. Plus ze zijn op eerlijke wijze doodgeschoten.

Het liep al tegen zessen toen de baas riep: ‘Wat krijgen we te eten?’ Skip was ineens foetsie. Met nog vers in zijn achterhoofd een van mijn vroegere strekkingen ‘als hij blijft wegrennen tijdens het loslopen, dan mesten we hem vet’, plus de onthouden woorden uit het zojuist bekeken programma ‘eten, Skippies en doodschieten’ moet hij gedacht hebben: WEGWEZEN!
Bron Ulrik Unger

www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak