zondag 29 december 2013

NATTIGHEID


Vannacht is er voor een maand bij elkaar geregend. De paden in het hondenbos staan blank. Golden Retriever Kimmie met vochtige lokken houdt het liggen in plassen vanmorgen voor gezien. Volgens haar baas grijpt ze gewoonlijk iedere poel aan, maar met deze zeeën van water is er geen beginnen aan. 

Skip en ik volgen droge konijnenpaadjes gelegen tussen heuveltjes en schuttersputjes. Stabij Noppes vlucht als een kip zonder kop alle kanten op bij het horen van donderslagen door vuurwerk. Ze is panisch voor geknal. Het is deze decembermaand ook schering en inslag: rotjes voldoen niet meer, het moet hard, harder, hardst. Bommen en granaten, alsof er oorlog heerst. De schotvaste Skip en het vrolijke Tollertje Wiske kunnen de Stabij niet op andere gedachten kan brengen.

We lopen getweeën verder waar de hond en ik genieten van de weidsheid en de welhaast lenteachtige temperatuur. Diep in het bos duikt uit het niets een man voor onze neus op. Hij vraagt: ‘Bent u niet bang, zo allenig in de natuur waar niemand u ziet en hoort?’ Eh nee, maar nou ú het zo stelt …

www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak