vrijdag 18 oktober 2024

MOOIE MOVE

 move

Cooper en Pop zijn samen wezen stappen. Hij nam de afkorting (zijn pootjes waren vast eerder moe van het ontelbaar scherren na het plassen) en zij de extra lus. Thuis waren ze allebei toe aan rust. Slaapplekken genoeg, toch is het mandje waar de ander in ligt favoriet.

hond

Cooper gaat omzichtig te werk en

move hond

neemt de tijd om Pop uit eigen beweging het mandje te zien verlaten.

jack russell

Snuffelen en draaien tot 

cooper wint

je het ideale plekje gevonden hebt. Pop geniet buiten in de tuin waar het gek genoeg veel warmer is dan binnen.

donderdag 17 oktober 2024

UIT DE WIND

 zingen

Warm weer op komst: een cadeautje van oktober. Vandaag is de wind nog frisjes. Ik repeteer in de zon en uit de wind tussen de schuurdeuren. Pop ligt als trouwe fan ontspannen naast me. Wanneer de songlijst is afgewerkt, zing ik speciaal voor haar de Popsongs, daar wacht ze op. Ze kwispelt als ik Hallelujah, I love her so inzet. Haar applaus is voor de toegift die erbij hoort: Ain't she sweet.

repeteren

woensdag 16 oktober 2024

DIE TWEE

 vingerversje

Het is even wennen dat de tuindeur niet meer 24/7 openstaat en Pop naar believen in en uit kan. Je kan verwachten dat Pop er moeite mee heeft en ondanks het optrekkende vocht nog buiten wil blijven. Pup vindt dat vast heel gezellig. Kijk die twee daar nou in het halfduister zitten. 

Ik bezie Pop die de nachtwacht doorspreekt, opdrachten geeft aan pup en de bewaking doorneemt. Eigenlijk is ze geen bazig type. Zou ze tips geven hoe je voorkomt dat je 's nachts steenkoud wordt? Pup hoort het allemaal onbewogen aan.

Je bent van harte welkom op

dinsdag 15 oktober 2024

OCHTENDRITUEEL

 wakker worden

Pop is aan het ontwaken in haar zelfgebouwde cave. Het is koud buiten het dekbed. Ze heeft pas zin om op te staan als de zon door het rolluik kiert en na enige aanmoediging. 


opstaan

Eerst een plasje doen. Brr en voetjes op het bedauwde gras. Pop: Mag ik een jasje en laarsjes?

ontbijten

Buiten ontbijten (met chicken) op de veranda is een zomeractiviteit. Hap-slik-weg.

plassen

Ze is best geduldig. Maar het is 7 graden en we horen een kefje bij de tuindeur als ze niet meteen wordt binnenlaten.

terugkruipen

Het bed is nog niet opgemaakt en Pop kruipt terug in haar warme nestje.

Je bent van harte welkom op

maandag 14 oktober 2024

KRINGLOOP

 

Spullen naar de kringloop gebracht. Een mooie locatie met rondom natuur.
 We lopen een kringetje met Pop, voordat we omstebeurt zelf even gaan neuzen.


Wachtend op het vrouwtje


Ja, daar is ze toch weer!

zondag 13 oktober 2024

HOND EN HERFST

 herfst

Herfst. We zijn er nog niet aan toe. Buiten nodigen de lagere temperaturen uit om flink de pas erin te zetten. Binnen is het onder een dekentje. Hopelijk zet de verwachte oudewijvenzomer komende week door.

Je bent van harte welkom op

zaterdag 12 oktober 2024

NACHTMERRIE

remslaap
Uiteraard heb ik geen foto van het moment suprême

In een nare droom raak ik Poppy onderweg kwijt. Flarden van plaatsen waar ik de afgelopen tijd ben geweest en films en journaals die ik keek, bepalen de scenery. We - (vriendin M., Pop en ik) moeten schuilen in een houten kerk (referentie: kleine huisje op de prairie - journaal orkaan Florida) in een open veld met daarboven een dreigende lucht. Er is een orkaan op komst en alle jammerende dorpelingen hebben hun toevlucht gezocht in het godshuis.

Na zeven uren vastzitten piept Pop ertussenuit. Zag ze een konijn? Glurend tussen de kieren zien we haar richting spoorlijn waaien. Roepen, roepen, maar de wind waait het geluid de andere kant op. M.: 'Pop is avontuurlijk die komt wel op haar pootjes terecht.' Ik vind het maar niks. Ik wil haar achterna, want als ik niet zou proberen haar te redden en het loopt fout af, heb ik ook geen leven meer.

M. herinnert me aan een spoorwegtunnel (die uit mijn jeugd) waar Pop eventueel (met buit) kan schuilen. Ik vind het maar niks en roep nog een keer met elke vezel in mijn ziel naar een inmiddels uit het zicht zijnde Pop. Een pootje op mijn arm. Het is Pop die, gewekt door mijn hardop hartverscheurend roepen, me in de werkelijkheid wekt. Het gevoel van opluchting dat het slechts een droom was, is onbeschrijflijk. Alles is goed. We liggen in bed in de tegenwoordige tijd.

Het unheimische gevoel achtervolgt me dagen en Pop ontvangt extra aaitjes. De nare droom kan ik met glashelder herinneren. Het moet dus tijdens de remslaap gebeurt zijn; dan zit de droom nog vers in je geheugen.

Je bent van harte welkom op

vrijdag 11 oktober 2024

POP & SKIPPY

 

Bij de kringloop kijkt een prachtige Australische knuffelSkippy met baby me aan. Ik kan 'm uit nostalgische redenen niet achterlaten. Pop soest op de veranda. Skippy zet ik ongemerkt langs haar.


Ik vertel haar over mijn overleden heartdog Skippy. Ik ben dat nu, zegt Pop, en sluit haar ogen.


Telkens als ze wegdroomt, zet ik Skippy anders neer


Ze vindt 'm een beetje opdringerig worden


en onderhand een flauw spelletje van mij. Klaar nu!

donderdag 10 oktober 2024

PLEK ONDER DE ZON

 plek onder de zon

Pop heeft veel favoriete plekjes in de tuin. Aan het plekje bij de schuur is ze verknocht. Hier schijnt 's morgens als eerste de zon en gaat ze 's avonds als laatste onder.

verknocht

De herfstzon warmt haar zo op dat ze een plekje onder tafel zoekt. Daar is nog net een streepje schaduw. 10 minuten afkoelen en ze kan weer voor het schuurtje liggen.

woensdag 9 oktober 2024

AAN ALLES HANGT EEN PRIJSKAARTJE

 hond

Had Pop deze keer geen zin om te shoppen? Het ligt aan de tegelvoer, dacht ik, want ze gaat graag bij winkels naar binnen waar zachte vloerbedekking ligt, dat wacht comfortabeler. Pas thuis zie ik op de foto's dat er een prijskaartje aan haar kont kleeft. Daarom keek ze zo benauwd. Lieve Poppetje, wij zijn al verkocht, bovendien ben je onbetaalbaar.

onbetaalbaar

dinsdag 8 oktober 2024

KOUDWATERVREES

koud water

Herfst. Als je enthousiast een plons neemt en het water toch kouder is dan verwacht.

Je bent van harte welkom op

maandag 7 oktober 2024

VERDEKT OPGESTELD

 verstoppertje

Een paar daagjes oudewijvenzomer. Laatbloeiers, zelfs de aardbeien zijn weer opnieuw bestoven en dragen vruchten. Dikke rode aardbeien in oktober. De egel doet zich er tegoed aan. Pop stelt zich verdekt op om het tafereeltje ongezien gade te slaan. Grappig.

zondag 6 oktober 2024

HOE LEER JE JE HOND HET BEDELEN AF?

 

Platte oortjes, buik inhouden, zielig kijken

Collectetijd: aan de deur voor het goedgekeurde goed doel en bij de ingang van de supermarkt voor? Een bont geklede bedelende 'zigeunerin' rammelt - met dikke koude billen zittend op de kale stoeptegels - met een rvs centenbakkie. Ik groet haar. Ze knikt, praten doet ze niet. 

Het is altijd lastig peilen of iemand in echte of gespeelde nood verkeerd. Is deze vermoedelijk buitenlandse mevrouw echt behoeftig? Is ze in handen van mensenronselaars gevallen: ik heb weleens de chauffeur van de duurste Audi bedelaars uit zien zetten en ophalen. Valt mevrouw buiten de steun die gemeenten bieden aan dak- en thuislozen? Verkeerd ze in het illegale circuit? Moet je je medemenselijkheid tonen of houd je dan juist kwade opzet (moderne slavernij) in stand?

Pop inspireerde het. Zij wil ook bedelen leren om zo wat extraatjes te vergaren; alsof ze thuis niet verwend word.


Pootje geven als je een gulle gave iets in je bakje heeft gedaan


Het is afzien. Ook Pop heeft zo haar twijfels wat betreft bedelen

Je bent van harte welkom op

zaterdag 5 oktober 2024

HAASTMAKER

 slalommen

 De camera kon de snelheid van Pop niet bijhouden. Waarom ze zo'n haast had? De slingerpaadjes nodigden uit om te slalommen.

Je bent van harte welkom op

vrijdag 4 oktober 2024

DIERENDAG 2024

 

Kluifje wenst alle dieren vandaag een vrije dag! Pop werd in het zonnetje gezet.

donderdag 3 oktober 2024

EEN VEELBETEKENENDE BLIK

 

De bemoeizuchtige hondenmoeder krijgt een veelbetekenende blik toegeworpen: 
bemoei je met je eige!


RODE LAP

hondentong

Tot nu toe is 2024 vooral nat en bewolkt. We hoopten nog op een zonnige nazomer. September bracht die in elke geval niet. Zwoel was het wel. Pop sloofde zich onder de boswandeling uit. Ze had alles gegeven zo vertelde haar hele lange rode tong.

hondentong

Het is veel te frisjes voor de start van oktober. Je zou bijna heimwee krijgen naar de hijgende tong.

dinsdag 1 oktober 2024

JOEHOE!

 iemand thuis

Joehoe! Is daar iemand?

Je bent van harte welkom op