vrijdag 8 juni 2012

OUWEHOEREN

Kleine hondjes als accessoire waren even in. Ik lees dat de asiels overstelpt worden met afdankertjes: net als handtasjes zijn ze aan modegrillen onderhevig.
Maandagavond zag ik de documentaire over een inmiddels bejaarde tweeling die op jonge leeftijd onvrijwillig in de raamprostitutie belandde. Geen smeuïge anekdotes, maar een trieste terugblik op twee levens die zo anders hadden kunnen verlopen. Een reportage die beklijft. Niet Louise en Martine Fokkens maakten indruk op mij, maar de Chihuahua van een van hen. Het hondje zat continue aan de weelderig boezem van de eigenaresse gedrukt: een klein kopje met uitpuilende oogjes stak boven haar grove hand uit. Het beestje werd compleet genegeerd: geen aandacht, geen liefkozing, geen koekje, geen woord, niets. Slechts een keer werd het petieterige beestje buiten op de grond gezet: waren het de ribbetjes die je zag, of de afdruk van haar vingers? Het hondje wankelde kort op de pootjes. Voordat het omviel (?) werd hij of zij weer opgetild.
Het hondje zonder naam leek hoofdzakelijk dienst te doen als houvast voor de dame die zoveel had meegemaakt. Misschien lag het aan de montage, de hoofdrol was immers voor de bijdehante zussen weggelegd, maar als je je leven als handtas of reddingsboei moet slijten, dan heb je ook een hondenleven.

www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak
mydogskipdoesthetrick.blogspot.com- playful dog entertrainment