maandag 3 juni 2013

MEET & GREET


Het gebeurde op zondagochtend tijdens bar en boos weer. Out of the blue wilde Skip naar het haventje. Met zonnig weer worden er in de kiosk ijskoude snacks verkocht. Het rondomgelegen terrein is na sluitingstijd en in het weekend een suburbaan vreetparadijs voor Skip omdat de gemeente alleen op doordeweekse dagen veegt. Het was er volle bak vanwege een Kano-event. De deelnemers waren net aan het ontbijten. Perfecte timing van Skip, dat moet ik ‘m nageven.
Out of the blue stond er een nieuwsgierige Lundehund bij Skip die zijn landgenoot rap had gespot. ‘Dag Noors neefje’, bevestig ik. Twee vlotte kids komen aangehaast en zijn verrast dat ik hun exoot ken. ‘Skip is een Noorse Buhund, vandaar’, leg ik uit. Ze snappen de link. ‘De onze heet Bjork en is 2 jaar en nog wat’, klinkt het.Hij

De naam leverde volgens de spraakzame broer en zus nogal eens verwarring op. Zus plaagt nog wel eens door broer Bjorn te laten apporteren in plaats van Lundi Bjork. Of ze roept ‘Bjorn’ en dan komt Bjork aangesjeest. Lachen met die twee. Skip heeft zich tijdens ons babbeltje vergewist dat er niets te snaaien valt. Hij is de Meet & Greet zat - die moet toch kortstondig duren? Liever wil hij op de lege tribune staan om de hele bedoening te overzien.


www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak