donderdag 3 april 2014

GULLE GEVER


Skip moet mee naar de dierenarts. Hij heeft klachten waarvan we vinden dat die om nadere inspectie vragen. Leuk vindt Skip het niet. De herinnering aan de laatste keer (het uitknijpen van zijn overvolle anaalzakjes) ligt nog vers in zijn geheugen. Met loze beloftes (sorry Skip) lokken we hem de behandelkamer in. Dierenarts Irene Moors onderzoekt hem uitgebreid terwijl ze lieve woordjes tegen hem fluistert.

Helaas is de Buhundcataract verergerd - we hadden al gemerkt dat het zicht in de schemer en het donker verslechterd was. Een puntig knobbeltje wat Skip irriteerde, wordt zonder verdoving met een mesje opengesneden. Skip houdt zich kranig en geeft geen kik. Het blijkt vol talg te zitten. Probleem opgelost. Dan toch weer de anaalzakjes legen: de inhoud is een tissue vol kledder - en dat terwijl hij de afgelopen drie weken al flinke klodders had geloosd. 

Skip vindt dat hij genoeg gegeven heeft. Toch heeft de dokter nog een buis vol bloed nodig voor onderzoek. Als bloeddonor blijkt Skip geen gulle gever. Uit de pootprik vloeit druppelsgewijs bloed. Ze hebben veel meer nodig voor het lab; vampiers zijn het. Uit een groter bloedvat in zijn nek stroomt het wel eruit. Na de dubbele aderlating, duimen we voor een goed attest.

www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak