woensdag 10 april 2024

LANGE NAGELS

 nagel kneuzing

Ongekend, Pop een echte bankhanger, blijft op de grond liggen.

Pops nagels slijten niet, omdat ze de grond niet raken. Daarom worden ze geregeld geknipt. Ze is een meisje. Nagels knippen laat ze toe, maar liever draagt ze ze elegant en lang. Voor de grap voeg ik er vaak aan toe: 'En je wilt ze zeker ook gelakt.' Ditmaal trekt ze haar pootjes terug als ik na het knippen van de nagels aan de wolfsklauwtjes wil beginnen. Oké, dan laten we die wat langer groeien. Geeneen van onze honden heeft ooit problemen gehad met de wolfsklauwtjes.

Slechte keuze blijkt weken later. Hoe het gebeurt is, valt niet meer te achterhalen, maar opeens gaat ze moeizaam of niet de trap naar de bovenverdieping op, springt ze ongelukkig in de auto, valt ze tegen haar bankje als ze erop wil. Na een full body check kunnen we eigenlijk niets vinden. Uit ervaring weten als we met vage vragen de dierenarts consulteren dat weinig concreets oplevert, behalve in verhouding een gepeperde rekening. We kijken het even aan omdat haar toestand niet alarmerend is.

Ze sjot wat tijdens de wandelingen, wat ook aan de plotselinge warme lentedagen kan liggen, het winterspek, of hormonale schommelingen. De wandelingen worden ingekort omdat haar lichaamshouding aangeeft dat ze milde pijnklachten ervaart. We doen de Rimadyltest: 1-3 dagen een pijnstiller erin. Ze voelt zich de eerste dag beter. Er moet dus een fysieke trigger zijn. 

Baasje kijkt haar nogmaals na en vindt de (te) lange wolfsklauw in een geknakte hoekstand. daar doet het zeer. Waarschijnlijk is de nagel ergens achter blijven haken (bramenlianen bijvoorbeeld) en is bij het lostrekken de wolfsklauw gekwetst geraakt. Geen wonder dat ze geen druk op haar voorpoot wilde, dat doet auw. Ik kan 'm een stuk afknippen, maar niet helemaal tot de breuklijn. Het voelt voor haar meteen stukken beter. Voortaan worden alle nagels inclusief de wolfsklauwtjes mooi op lengte gehouden of Pop wil of niet.