zondag 16 augustus 2015

LUNDETREFFEN 2015

paviljoens om te schuilen
Helaas viel de jubileumeditie (10 jaar) op zaterdag in het water. Aanhoudende regen zorgde ervoor dat de Lundies vooral lekker op schoot lagen bij hun baasje, of bij iemand die ook genegen was om te blijven strijken tot je week geworden, over diens benen bungelde, zoals Pippi bij Wim.

afkoelen aan de waslijn
Een blij weerzien van het Norrbottenspetsengezin. Spektakel was er van Lydia's Noorse Buhund Kai, een tiener die niet van de vrouwtjes af kon blijven (je bent 9 maanden jong en je wilt wat), en het knappe IJslandse logeetje Imzi die vreemde Lundies om op te vreten vond.

de hond des huizes Isku (rechts), met moeder Salla en zus Sami.
Lundehund Musse zorgde op de late avond nog voor consternatie: ze was kwijt. Op herhaaldelijk geroep, reageerde ze niet. De tientallen Loendehoenden die zelfs voor eigenaars moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn, vergemakkelijkten het zoeken niet: 'Is het deze?' 'Nee.' 'Deze dan?' 'Nee da's Ollie weer.' 'Ik heb 'm!' 'Da's onze Mika!' 'Oh, (grinnik van Corina) Is het echt?' Musse daagde uiteindelijk zelf op. Aan haar warme lijfje te voelen, had ze heerlijk rustig, droog en warm verstopt gelegen. 

Marjon met Pip (van Woezel)
Verder was het vooral heel gezellig met Eric en Gertie, hun goede vrienden, en (aspirant)hondeneigenaars uit alle windstreken. De terechte opmerking van Eric dat het Lundetreffen meer een hondentreffen (o.a. Jack Hussels, Finse Spitsen, Noorse Buhunden, Norrbottenspetzen, Hybriden) is geworden, doet ons niet-Lundehundeigenaars voor een volgende editie het ergste vrezen. Dus allemaal rap aan de tigtenige zwanenhals!

Grillmasters Wim (met schort) en Henri (volgend jaar in kokskostuum).
Noorse Buhund Skip maakte het niet uit waar de gelegenheid voor is. Met goedgevulde buik nagelde hij zich aan de vloer vast: ik ga pas naar huis als alles op is!


Lieve Gertie en Eric, hartelijk dank voor een geslaagd feest!