vrijdag 14 maart 2014

(GEZICHTS)VERLIES


Aan de overkant van de rivier trekt een zoekende kudde runderen in de ganzenmars naar een claxonnerende wagen een kilometer verderop. De loods voorop, daarachter de leider gevolgd door de meelopers. Als laatste schokt een nakomertje.


Een indrukwekkende trektocht die gepaard gaat met verontrustend gehuil. De moederkoeien brengen buitenaardse geluiden voort waarbij zingende orka’s en walvissen verbleken. Ze huilen omdat hun stierkalfjes zijn afgenomen. Deerniswekkend. Meelevende Galloway-moeders die wel hun kalf hebben mogen houden, zwalken op de oever waar wij wandelen uit medeleven evenwijdig mee. Spijtig voor Skip die door de trekkende stoet verplicht aan de lijn moet.



Aangekomen bij de auto die toeterde, blijkt dat het niet de beheerder is, maar een recreant die waarschijnlijk een langsrijdende kennis daarmee begroette. De kudde is umsonst hoopvol door het gebied getrokken. Heel menselijk: de verkenner krijgt door meerdere kopstoten op zijn donder van de leider die zich nu moet verantwoorden (gezichtsverlies) bij de rouwende moeders. Het blijft onrustig en het duurt nog zeker een uur voordat de droeve roep is verstomd.

www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak