zaterdag 17 november 2012

KREATIEF MET KAKOnderweg zagen we versierde koeienvlaaien. Ze waren feestelijk opgedirkt met zelf in elkaar geknutselde papieren waaiertjes op een stokje. Een moeder wist te vertellen dat schoolkinderen in het kader van ‘hondenpoep, strontvervelend’ actie hadden gevoerd door drollen met gekleurde vlaggetjes te markeren. Slechts één creatief meisje had allerschattigst haar grenzen verlegd. Basisscholen hebben geregeld zulke acties waarbij ze gemakshalve vergeten dat ander zwerfafval zoals blikjes, chipszakken, snoeppapiertjes en ga zo maar door, door diezelfde kids op straat wordt achtergelaten. Er bestaat een mooi woord voor: tunnelvisie.

De kakscholen bieden gezamenlijk twee taboe doorbrekende en laagdrempelige workshops aan:

Vlaggetjesdag (uitsluitend bedoeld voor kinderen tot 12 jaar)
Een leerzame speurtocht, in de volksmond beter bekend als ‘prikactie’, voor de jeugd onder begeleiding van een volwassene. Wie de meeste stokjes in drolletjes heeft gestoken, is de winnaar en mag een afgietsel van een ‘zelfgebakken taartje’ naar keuze als trofee mee naar huis nemen.
Optioneel: voorafgaand kunnen de kids een interessante workshop ‘determineren’ volgen. Hierin leren ze de verschillen kennen tussen schapenkeutels, kattendrollen, koeienvlaaien en hondenhoopjes; het moet tenslotte wel eerlijk gaan.

Artsy Fartsy  (uitsluitend toegankelijk voor gevorderden)
Hier wordt uitgebreid ingegaan op openbare (honden)kunst:
het effect van voeding op het kleurenpalet
creativiteit en inventiviteit
locatiekeuze: waar is hondenkunst gewenst en komt deze het best tot  zijn recht.
(ongewenste) publiciteit
tijdsbepaling
live demonstratie

Beide cursussen zijn geheel gratis (materiaal zoals cocktailprikkers en/of bakbenodigdheden is aanwezig). Opgeven bij geefpoot@kakschool.nl