woensdag 16 januari 2013

BABOESJKADe creatieve Noorse blogger Brigg fröbelde goedbedoeld een hondenbed à la de Baboesjka van Fatboy. Men neme een kindermatrasje, vouwt het als een harmonica op, bedekt de top met een schapenvachtje (van Ikea vermeldt zij erbij) en houd het door middel van twee riemen bij elkaar. Op het eerste gezicht een decoratief idee en een kunstig staaltje van DIY (do it your self).
Bekijk je de foto wat langer dan zie je dat de Boston Terriër er niet onverdeeld blij mee is. Gevaarlijk dicht langs het stopcontact ligt hij niet op zijn gemak. Ook de scherpe gespen die aan de bovenkant geplaatst zijn, laten te wensen over. En helt hij niet wat voorover? En zoekt hij liggend houvast bij de muur omdat het geheel wat wiebelig is? Of is hij teleurgesteld in het resultaat en is dit zijn manier om te zeggen: kiss my butt!


Doe-het-zelf uitkijkpost voor je hond. Zaag stabiele blokken van een afgedankt schuim matras op maat met een broodmes. Overdek ze met een stoere hoes of bonte dekens uit de zestigerjaren. Als je de gesp aan de achterzijde doet, kan de hond zich er niet aan verwonden. Et voilà … een handige verhoogde uitkijkpost voor honden die graag uit het raam kijken. Voor meer geknutsel en gefrustel plus voor wie Noors begrijpt:
briggslekehus.blogspot.com
www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak