zaterdag 18 januari 2014

TOPPRESTATIE

Presti heeft er zin in

Amper uit de auto of de konijnen lopen ons al voor de voeten in het veld. Zo zie je er weken geen een en dan struikel je erover. Vanwaar die spontane herrijzenis? Skip zucht en doet een slappe poging. Hij is nog steeds gevloerd door de geleverde topprestatie van hedenochtend (zie blog 17-1 Niet uit het raam).

Eén konijn is nog langzamer dan Skip. Skip gaat het uit de weg. Niet van vermoeidheid, het is een myxomatoselijder*. Een geluk bij een ongeluk: Presti, de Epagneul Breton is in aantocht. Zij mag het arme beestje verlossen, want anders heeft het nog enkele dagen pijn te verduren, voordat het sterft. We betalen Presti vooraf met een Pedigree markies. En mocht Presti er geen trek in hebben, we zagen de vos al op de loer liggen. Hoe dan ook, voor de vos wordt het een kant-en-klare maaltijd.

Overleg


Skip wordt afgekocht met een lekkertje

*Het myxomavirus behoort tot de pokkenvirussen. In de jaren vijftig van de twintigste eeuw werd het virus opzettelijk geïntroduceerd in Australe waar de eveneens kunstmatig ingevoerde Europese wilde konijnen een heuse plaag vormden. Het virus heeft zich van daaruit naar Europa verspreid en steekt nog geregeld de kop op.

www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak