maandag 9 juni 2014

HONDENGELUK

copyright Michel Oehlen

Hoe kregen Shaktie en Benny verkering? Bracht hij een serenade (ahoew) vanaf het bordes en viel ze gelijk voor hem? Hadden ze elkaar, heel romantisch, ontmoet op een winterse namiddag in een weiland langs de Maas en was er meteen die klik? Of veranderde vriendschap in zinderende en baltsende hartstocht toen Shaktie loops werd? En wie deed het aanzoek? Zette zij de eerste stap door in het voorbijgaan te blokkeren en te heupwiegen met haar kont, of verleidde hij haar koortsig van verlangen met zijn gepassioneerde spel, in het geheel niet bang om een blauwtje te lopen? Wie zal het zeggen.

Wat ik wel weet is dat het maar weinig honden gegeven is om te ‘trouwen’ met hun Grote Liefde. Shaktie en Benny behoren tot de gelukkigen. Geen smachtende onbeantwoorde liefde, geen verboden amoureuze affaire, of stiekem achter de struiken duiken. Shaktie haar kinderwens ging in vervulling en Benny beleefde de natte droom van elke reu.

De aanstaande moeder dijde uit. Maar liefst negen wonderschone gezonde nakomelingen leverde de liefde op. En denk maar niet dat het voor Benny ‘klusje geklaard, klaar is kees’ was. Tijdens de zwangerschap en na de geboorte legde Benny bezoekjes bij haar en het kroost af. Eerlijkheidshalve moet erbij worden vermeld dat peettante Luna het leeuwendeel van zijn zorgtaken overnam.

Het kostte de zorgzame Michel moeite om na een intensieve kraamperiode afscheid te nemen. Maar kleine kinderen worden groot en ook pups zijn geen nestblijvers. Niet geheel toevallig zijn alle geselecteerde eigenaars streekgenoten. Zo kunnen de opgroeiende honden elkaar weleens in het wild tegenkomen, en is er geen excuus om niet present te zijn op de eerste familiere√ľnie in 2015.

copyright Michel Oehlen