zondag 15 juni 2014

VERWENWEEKEND


We hadden een woelig weekend voor de boeg. Skips vriendinnen Cruzer en Byker bleven een nachtje over. Geen sinecure, maar we waren meer dan voorbereid. Dat betekende: al onze werkzaamheden werden opgeschort zodat we optimaal tijd aan de honden die hier kind aan huis zijn, konden besteden. Hondenhotel Kluifje heeft een naam hoog te houden! Een selectie uit het verwenweekend.


Byker had een kunstje bijgeleerd: zo kan ze naast haar pootje groetend scharnieren (een teken dat ze onder haar oksels gewreven wil worden), nu ook rechtop als een stokstaartje zitten, zodat een buikmassage volslagen tot zijn recht komt.

W. liet zich liefdevol bedotten toen Cruzer tijdens de wandeling op de schouders gedragen wilde worden, omdat ze oprecht niet meer kon lopen.

Ons overhoop gehaalde bed was er om op te beesten, totdat de vermorzelde Skip het genoeg vond en de meisjes maande tot kalmte. Allicht namen wij genoegen met de hondenmand en sliepen de drie in het tweepersoons als roosjes.

Ontbijt, lunch, brunch, high tea, diner en avondsnack werden samsam gedeeld. Per ongeluk nam de lijnende Cruzer een overdosis brokjes waarna ze genoeglijk en ingerold in een dekentje spijsverteerde.

Het gazon was er om op te rollen en te doerakken. De dertig meter lange grasmat diende tevens als startbaan om brandgangers uit te blaffen. Qua waaksheid overstegen Byker en Skip elkaar tijdens een wedstrijdje: wie is de waakste woef. De buren konden geen winnaar aanwijzen. De honden vonden zich in een gedeelde titel.


Boeken? Helaas. Een ******verblijf in hondenhotel Kluifje is voorbehouden aan een select groepje hele lieve hondenvriendjes.