vrijdag 13 juni 2014

OVERSTAPPEN


Skip, die gauw gloeit, heeft voor de nacht dubbele bedjes zodat hij telkens kan overstappen. Beide zijn gepositioneerd tegen het voeteneinde van onze boxspring. Een luxe loungekussen om in een weg te zinken en een flexibele mand met zachte beschermende rand waar de kin op kan rusten. In ons nest wil hij niet vanwege het gewoel. Zou er slechts één ligplek beschikbaar zijn dan hoor je afwisselend knorrig gebonk (Skip laat zich op het parket vallen) en gerieflijk gedraai vergezeld van opgetogen instemmend gehum. Of een zachte bons omdat hij zich bij het verliggen (op zijn andere zij rollen) express van het kussen buitelt.
Al langere tijd was ik van plan om een vergelijkend warenonderzoek doen. Welk type staat hem het meest aan: een mand, matras of kussen. En heeft hij een voorkeur voor kleur of materiaalkeuze. Nu we vanwege zomerse waarden tijdelijk ons slaapameublement hebben verplaatst naar een koelere kamer, ligt de stenen vloer* bezaaid met een fleurig oranje mand, het XL kussen, een schuimmatras met fleece cover en matjes.
Skip hopscotched (hinkelt) van nummer een, naar twee, naar drie en terug. Hij opteert onomstotelijk voor het katoenen loungekussen. Mooi meegenomen zo’n informatie.
*Een hond krijgt van op een meedogenloze plavuizen of houten ondergrond liggen lelijke kale eeltplekken op de ellebogen. Bovendien zijn een harde basis en tocht funest voor de gewrichten (op oudere leeftijd).