donderdag 28 mei 2015

ROES

Vanwege de gemeten temperatuur van 38,9 moest de hond met het berenbont  eerst koelen. 
Daarom zat ik op het kleedje en lag Skip ernaast. 

In de behandelkamer wordt door oogspecialist Ab Heyn vastgesteld dat Skips popoog een gevolg is. De oorzaak ligt dieper. Tandheelkundig dierenarts Lies Paardekoper wordt erbij gehaald. W. en ik blijven erbij en houden Skip vast. Ze echoot zonder verdoving. Skip ondergaat het gelaten. Bikkel, daar kunnen wij een voorbeeld aan nemen! Omdat er op de echo een verdachte vlek te zien is, wordt Skip toch onder zeil gebracht. Er worden drie biopten genomen en vocht afgezogen op en rondom de waarneembare verdikking van de linkerkaak.

Na gedeeltelijk zijn roes te hebben uitgeslapen op de plavuizen in de hal, werd Skip in de auto geladen om thuis op bed door te sudderen. Buiten op de stenen plaats van het veterinair centrum in Someren, landde een lieveheersbeestje op zijn rug. Een positief voorteken? Er volgen vijf dagen tussen hoop en vrees. Het kevertje Freyafugle bleek echt een geluksbrengertje. Na dagen sniffen en snotteren met een steen in de maag, brengt de uitslag een roes van geluk teweeg. Skip kan oud worden.

Skip en zijn paps en mams willen alle meelevers bedanken voor de morele steun, het duimen, de opgestoken kaarsjes en opgestuurde beterschapkaartjes. Het heeft geholpen!

Skip onder narcose

Een beknopte anamnese met de uitslag:
Half december 2014 krijgt Skip een traanoog. Wat in het begin onschuldig lijkt, neemt enge vormen aan. Een naar buiten poppend soepoog waardoor Skip slecht ziet. Na diverse dierenartsen- en specialistenbezoekjes met dito poeders, pilletjes en zalfjes die niets uithalen, moet er eindelijk duidelijkheid komen. Eind mei 2015. Het oog en de oogkas blijken niet de boosdoeners. Skip heeft een chronische ontsteking in de linkerkaak. In de monsters zijn geen tumorcellen aangetroffen. Wat een opluchting!! De haard van de ontsteking zal waarschijnlijk onbekend blijven; hiervoor is een mri nodig. Wel zal er nog naar een oplossing gezocht moeten worden om het oog weer in de juiste positie te brengen.