donderdag 9 mei 2013

BIJTINCIDENTENIn verband met Hemelvaart vandaag geen capriolen van Skip, maar honden die onterecht naar de hondenhemel worden gezonden door de overheid.

Mahatma Gandhi schreef ooit: de beschaving van een volk is te meten aan de mate van respect waarmee ze met hun dieren omgaan. We mogen dan wel in een beschaafd land leven, maar voor in beslag genomen honden is het beslist geen pretje. Daarom heeft Martin Gaus o.a. onderstaand initiatief, gesteund door de Partij voor de Dieren die de kwestie heeft aangekaart bij staatssecretaris Sharon Dijksma, genomen.
Uitleg. Vanaf 2009 geldt het risico assessment voor agressieve honden. Op basis van een gedragstest kunnen toekomstige bijtincidenten en de kans daarop worden voorspeld bij honden die al eens een persoon gebeten hebben of waarbij de kans op bijten groot is. Vanuit maatschappelijke organisaties en de wetenschap is er veel kritiek op deze test en het beleid rondom de omgang met de honden. Wanneer honden in beslag worden genomen zitten zij weken of zelfs maanden in EENZAME OPSLUITING EN ZONDER CONTACT MET HUN BAASJE voordat ze worden getest. Door deze geĆÆsoleerde omstandigheden kunnen de dieren letterlijk gek worden en krijgen zij een verkeerde testuitslag. Honden worden hierdoor onterecht geĆ«uthanaseerd. En denk niet dat het hier alleen om Pitjes gaat! Help onnodig hondenleed voorkomen en teken de petitie op www.verantwoordbijtincidentenbeleid.nl. Uitgebreide informatie vind je op www.hulpinbeslaggenomenhonden.nl en www.parijvoordedieren.nl.

En zoals beloofd, morgen weer een vrolijkmakend verhaal over Skip.

www.kluifje.com - de originele hondensite met kunst, cultuur & vermaak