zondag 21 juni 2015

NAWEEEN

Van beertje Buhund tot Palomino patiënt.
De dag erna. Skip ondervindt de naweeën van zijn bezoek aan de UKG. De dosering en het middel narcose werden op ons verzoek aangepast, omdat Skip de vorige keer bijna niet wakker te krijgen was. Deze keer was hij eerder monter. Ongedurigheid heeft bezit van hem genomen. Is hij woelig van de ongebruikelijke kikkerstand waar de achterhand 45 minuten in heeft moeten liggen? Is hij uit zijn doen door de opgeschoren voorpoten, het buikluikje en het deurtje in zijn hoofd? Wat hebben die groene wezens die met naalden zijn lichaam zijn binnengedrongen nog meer weggehaald? Of heeft hij berehonger omdat hij anderhalve dag geen maagvulling mocht? Ondanks dat we moeten stoppen met de ontstekingsremmer/pijnstiller Rimadyl (die zich niet verstaat met de Prednisolon waarmee hij over enkele dagen begint) krijgt hij een tablet toegediend tegen de napijn. ‘s Middags scheurt Skip over de hei.

Voor ons is het gespeculeer voorbij. Er is een ingekapselde chronische ontsteking van maar liefst 6 cm doorsnede in Skips linkerspeekselklier geconstateerd. Waar die vandaan komt, is ontraceerbaar. Gewoon domme pech. Hoe hij ervanaf kan komen, is net zo belabberd. Een ingrijpende en voor Skip zeer pijnlijke operatie (er moet kaakbot verwijderd en teruggeplaatst worden) zou niet het gewenste resultaat op leveren. Na de verwijdering van de speekselklier met de ontsteking, blijft een leegte achter. Het oog zal daarom juist dieper komen te liggen in plaats van in de gewenste originele positie. Het zicht verbetert niet en daarbij duiken weer andere problemen op. De enige optie is de hoogste dosering van het paardenmiddel Prednisolon. Wordt vervolgd. 

Palomino pony tobiano paint
Skip wil graag iedereen bedanken voor het meeleven, de beterschapswensen, knuffels, kaartjes en cadeaus. Hij voelt zich heel geliefd.