donderdag 20 november 2014

KLINGELKLUB


De rebellen flipperen in het urnenbos. Een stel kakelende kippen dat aan Nordic walking doet, tiktakt vanuit Germaans grondgebied onze kant op. Ze konden de aanzuigende werking van de klingelende klanken onmogelijk weerstaan. De vieve vrouwen in de herfst van hun leven stechelen over waar die vandaan komen. De rebellen maken furore!

M. en ik worden door de stokkies overstelpt met vragen en informatie. Bosvakken verderop hadden ze het gekmakende geluid al opgepikt. Ze brengen gedetailleerd in kaart waar dat was. ‘Oh, in het eekhoorntjesbos’, vallen we bij. ‘Heist das so?’ informeren ze verwonderd. ‘Erstaunlich, wir spazieren hier bereits Jahre und wusten das nicht.’ ‘Elk bosvak of gewichtig oriëntatiepunt draagt een naam’, verklappen we onverstoorbaar in het Duits. ‘Sehr praktisch, dann braucht man ja keine ausführliche Verdeutlichung.’ ‘Dat vonden wij ook’, en laten achterwege dat M. en ik de bedenkers zijn. 

De ongeduldige rebellen komen over het pad toegesneld: waar blijven jullie nou? Gekir. ‘Ah, da kommt der Klingelklub.’ Bijnamen verzinnen, iedereen kan het. 

Bezoek: