zaterdag 24 april 2021

DIEREN IN NOOD

Paarden plat

Bijna elke dag zien we vader (?) met veulen in het weiland. Ze zijn heel nieuwsgierig en komen altijd dichtbij om ons te begroeten. Toen ik een keertje in de versnelling ging, renden ze mee. Sindsdien roep ik 'Galop' en rennen ze uitgelaten zij aan zij. Vanmorgen ziet het er eng uit: onze galophengsten plat in de wei. Op fluiten geven de Furies geen sjoege. We besluiten om het weiland te lopen, want bij de poort hangt een meldbordje met telefoonnummer. We versnellen onze pas automatisch. Na tien minuten zijn we aan de overkant. Bij de poort tilt de volwassen hengst zijn hoofd omhoog. We maken onze ongerustheid kenbaar en de 'vader' tikt zijn 'zoon' aan waarmee hij wil zeggen: we zijn oké. We soezen in de zon, dat is wat paarden ook doen. En misschien wel: Laat ons en volgende keer lekker lui liggen.
NB Paarden moeten minimaal 30 minuten per dag liggend slapen. 

Pad op het pad

Midden op de parkeerplaats zien we een zonnebadende jonge bufo bufo. Of dat goed afloopt?We willen de bruine pad best overzetten, maar naar welke de groenstrook? Voor je het weet help je hem of haar van de wal in de sloot. Bij ons volgende bezoek ligt er een platgereden uitgedroogd velletje niet ver van de eerste vindplaats.

Springlevend is de steenmarter op de foto

Op de terugrit ligt een aangereden dode steenmarter met zijn of haar hoofdje tegen de trottoirband gesmakt op een industrieterreinNot a pretty pictureMet al dat gepamper in de natuur, worden dieren minder zelfredzaamheid lijkt het wel. 

Pop uitgeteld?

In de auto na een wandeling van 5,5 km schijnt Pop teleurgesteld, omdat we het eekhoorntjesbos expres hebben overgeslagen. Het kan natuurlijk ook de onverwachte hogere temperatuur zijn. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Such is life pussy.