maandag 26 april 2021

VIEZE DOEKJES

We genieten van een wandeling door een bos met jonge aanplant, totdat het ineens een Hans-en-Grietjeroute blijkt. In tegenstelling tot wat men zou denken is hier niets sprookjesachtig aan, want in plaats van broodkruimels volgen we een spoor van verfrommelde tissues. Gatver! Via een afkorting verlaten we als de wiedeweerga de vieze bosjes.

Het is begrijpelijk dat in coronatijd mensen massaal de natuur opzoeken. We ontlenen er inspiratie, kracht en ontspanning aan. En als je klein behuisd woont of nog bij je ouders wil je even ruimte om je heen. Als dank verrommelen viespeuken het bos met vieze doekjes. Onbegrijpelijk en GOOR. Als je iets meeneemt, kun je het ook mee terug nemen! 

TIP: HOOIKOORTS, SNOTNEUS OF BUITENPLEZIERTJE?

Zorg dat je naast papieren zakdoekjes altijd een plastic boterhamzakje (of een gekleurd steviger poepzakje; kost geen drol) meeneemt om de gebruikte tissue(s) in te doen. Vind je dat vies? Wat dacht je van een ander! Het is een kleine moeite om het thuis of (anoniem) onderweg in een afvalemmer deponeren. Zo genieten jij en wij een volgende keer weer van schone natuur.

Knoop in je zakdoek als reminder