woensdag 3 februari 2021

KENZO

 

Verwende mormels genieten in volledig geoutilleerde trimsalons waarvan sommigen zelfs verworden zijn tot een heuse mondaine doggy spa. Geen moeite is daar te veel om honden uitvoerig te verwennen. Na een professionele styling of knipbeurt wordt er heerlijk gebadderd met welriekende oliën in een aangename watertemperatuur. Er bestaat de keuze om in weelderige fluwelen baddoeken gewikkeld te worden of vlug te drogen in de lauwwarme föhncabine. Vervolgens kan de gelukkige genieten van een verkwikkende massage.

De eerste keer genoot Kenzo (genoemd naar de puissant rijke modekoning) met volle teugen van zijn luxe uitstapje. Van het trimmen was hij minder gecharmeerd maar de lieve woordjes die hem werden toegefluisterd plus het in het vooruitzicht gestelde gedroogde pensstaafje maakten dat hij compleet met zich liet sollen. Thuis was de Maltezer wel wat gewend. Vaak werd hij door zijn mensenzusjes gemetamorfoseerd en in een prinsessengewaad gehuld dat eigenlijk voor een pop bedoeld was. Ook kreeg hij strikjes of speldjes met kroontjes erop in zijn kuif. Hij onderging het allemaal gelaten. 

Aan het einde van de schoonheidsbehandeling werd hij voorzien van een luxueus parfummetje als finishing touch. Zo’n damesgeurtje had voor hem niet gehoeven. Hij verkoos zijn eigen luchtje, maar och, het hoorde er nu eenmaal bij. Na de grote beurt bleek het buiten nogal frisjes. Zo’n kaalgeschoren lijfje in het vroege voorjaar was even wennen. Zijn bazin had echter aan alles gedacht en een rood truitje voor hem gebreid. Niet echt vetcool voor een reu, maar stiekem genoot hij van de bewonderende blikken.

De anticlimax volgde toen hij zich de volgende morgen op de hondenuitlaatplek moest vertonen. Plots voelde hij zich erg bloot. Als een zielig in elkaar gedrukt hoopje hond kroop hij uit gêne langs de haag zodat zo weinig mogelijk vriendjes hem zouden zien. Dat ze zijn domme coiffure – welke hairstylist had dit model ooit bedacht? - zagen was nog daar aan toe maar zijn edele delen waren compleet zichtbaar; zijn mannelijkheid glansde in de prille lentezon. Er werd door iedereen wat lacherig gedaan, maar gelukkig begreep zijn vrouwtje het probleem en toverde uit haar jaszak het vuurrode truitje van gisteren. Op dit moment leek hem dat de minst erge optie.