zondag 28 februari 2021

POOTJE BADEN

 

Cruzer in liefdevolle herinnering

De Jack Russell tweeling had de eerste beginselen van het zwemmen nauwelijks onder de knie. Sterker nog: tot de ellendige gebeurtenis hadden ze buiten geen enkele ervaring opgedaan om zeebenen te krijgen.

Amper vijf maanden is de breedste van de twee, wanneer ze verstrikt raakt in een waslijn en haar rechtervoorpootje breekt. Vette pech, haar zorgeloze jeugd is voorbij. Er bestaat maar een geschikte remedie. Het betekent zes weken absolute rust houden. Dat lijkt simpel, maar hoe houd je een uiterst beweeglijke pup, die naarmate ze langer in de bench moet verblijven zeer ongedurig wordt, rustig. Enfin, met kalmerende medicijnen lukte dat uiteindelijk redelijk.

Om na de herstelperiode spierkracht op te bouwen werden aqua- en fysiotherapie aangeraden. Beide behandelingsmethoden konden de eigenaren zelf doen. Door een fysiotherapeut werd uitgelegd welke bewegingen gestimuleerd konden worden door middel van massage. Thuis zwom de dappere doorzetster in de whirlpool letterlijk tegen de stroom in. Ze hielden haar drijvende door middel van een tuigje. De eerste slagen waren wat onwennig, maar ze leerde vlot. Spoedig crawlde ze als een bezetene in het lauwwarme badwater en behaalde ze haar A diploma.

Haar bescheiden, ranke zusje toonde voorheen in geen enkele wateractiviteit interesse. Zij heeft andere hobby’s zoals jagen. De enorme hoeveelheid positieve aandacht die haar zwemmende zusje ten deel viel, was echter voldoende om haar te doen besluiten eveneens het ruime sop te kiezen. Voor haar moedige debuut verkoos zij niet een publiekelijke duik in het koude meerwater, maar een onverwachte, anonieme sprong in de badkuip. Ze moet gedacht hebben: voordat ik het diepe inga, trotseer ik eerst het veilige kikkerbadje. Slaag ik voor het watertrappelen pas dan volgt een openbaar optreden inclusief een daverend applaus vanzelf!