dinsdag 22 december 2020

ENKELTJE

 

De beide vriendinnen laten twee keer per dag gezamenlijk hun honden uit. De Labrador reu en het bouvier wijfie kennen elkaar dus vanaf prille puptijd; waren zij mensen geweest dan zou men zeggen dat ze nog samen geknikkerd hebben. ’s Ochtends snuffelen ze in rustig tempo omdat Labrador Zoey vrij regelmatig last heeft van met de verkeerde poot uit bed stappen. In de nanoen dollen hij en Zeppi de bouvier tijdens hun tweede wandeling langs de rivieroever. 

Puppy's zijn het allang niet meer. Je zou ze eerder als dikbevriende groen-als-gras-pubers bestempelen. In het voorjaar werd Zeppi voor het eerst loops. Zoey wist niet wat hem overkwam en was meteen tot over zijn oren in love. Om een ongewenste zwangerschap en de onvermijdelijke gevolgen daarvan te voorkomen, wandelden de eigenaressen tijdelijk apart. Wel op ongeveer hetzelfde tijdstip omdat de honden dat zo gewend zijn. Zij met de teef aan de westelijke oever, de ander met de reu aan de oostkant. 

De rivier bleek geen onoverbrugbare hindernis te zijn voor een smoorverliefde vent. Hij sprong in het snelstromende water en zwom of zijn leven er vanaf hing naar de overkant. Het had tragisch af kunnen lopen als de logge lab tussen de drukke scheepvaart had moeten zigzaggen. Na de overtocht vertoonde de wellusteling geen spoortje van vermoeidheid en stortte zich meteen op zijn smachtende hartsvriendin. De bazin kon het stelletje in haar eentje moeilijk uit elkaar houden. Zo kon het gebeuren dat ondanks alle voorzorgsmaatregelen, het jonge koppel na 63 dagen trotse ouders werd.