maandag 4 januari 2021

POPPENTHEATER


Pop heeft heel wat gespeeld toen ze jong was. Sinds ze vijf is, moeten andere honden er een heel theater van maken wil ze meespelen. Zo niet, dan heeft ze geen interesse. Is de hond te opdringerig dan maakt ZIJ er een theater van.

Tibetaanse terriĆ«r Raico van nog geen jaar hophophopt achter haar aan. Wat Pop allemaal durft, vindt hij heel spannend. Na tal van uitdagingen krijgt hij haar aan het spelen. Beagle Toefie neemt het over, wanneer Raico een jong vriendje ziet. Puber Tibetaan Luna blijft Pop net zo lang enthousiasmeren tot ze de wal mee op en af rent. Op de terugweg haalt haar grote vriend Funs haar in. Hij en Pop (opgewarmd door eerder ontmoette honden) spelen en sjesen rondjes voor wel een kwartier. Funs heeft the time of his life

In de late middag langs de Maas heeft Pop nog steeds de pas erin. Geur opsnuivend haalt ze met gemak hazewindensnelheid. Er is geen hond te zien, maar Pop heeft de reuk in de neus. Om de hoek bij de knotwilgen zie ik nog net een tegenstribbelde Teddy de dijk oplopen. Aha, dar ruikt ze. Pas als ze bovenop de dijk zijn, merkt de baas die een koptelefoon draagt, dat Teddy iets op het oog heeft. Teddy gaat plat op de trap en Pop sprint naar hem toe. Pas als ze samen gekust hebben, kunnen we ieder onze route vervolgen.